BLOG

Terug naar overzicht blogartikels

05/08/2020: Nōhau: vanwaar komt die naam?!


First things first: de naam Nōhau, waar komt die eigenlijk van? Wie Nōhau kent weet dit misschien al wel. Maar aan al wie nieuw is: welkom!

Nōhau is Japans voor ’know how’. Volgens ons valt er heel veel te leren van het verre Japan. Het is een land waar mensen het dichtst op elkaar leven (Japan is één van de meeste dichtbevolkte landen). Maar tegelijkertijd is het ook het land met de laagste criminaliteit. Heel straf vinden wij dat.

Het respect voor de maatschappij en alle mensen die erin leven is echt enorm. Familie staat voor japanners op nummer één. Ouderen worden er gigantisch gerespecteerd, en terecht. Het zijn zij die jarenlang ervaring hebben. Het zijn zij die door de jaren heen waanzinnige kennis en levenswijsheid hebben opgebouwd. Japanners hebben door dat er van de oude generatie zoveel te leren valt.

Het zijn die inzichten waar Nōhau naar leeft. Het is die kennis, wat Nōhau maakt wat het vandaag is. Onze experten hebben één voor één jarenlang ervaring en hebben een kennis en expertise waar wij alleen maar dankbaar voor zijn. Zou het niet zonde zijn als al deze kennis zomaar verloren gaat wanneer iemand stopt met werken? Neem het van ons aan: een vleugje Japanse filosofie zou elk bedrijf goeddoen.

blog nohau