werving en selectie

NōHAU, DA'S WERVING EN SELECTIE MET EEN UITZONDERLIJKE AANPAK


Wat onderscheidt Nōhau van de concurrentie?

In onze zoektocht naar de geschikte kandidaat voor een bedrijf, of de juiste job voor een goede kandidaat, doen we net dat tikkeltje meer dan de meeste van onze concurrenten: we schakelen immers naast de traditionele kanalen ons uitgebreid netwerk in om de juiste kandidaat of job te vinden (connectoren), en experten, die praktijkervaring hebben in de desbetreffende job.

Daardoor kunnen we sneller de juiste kandidaten vinden, en de screening of kwaliteitscontrole door de experten zorgt er voor dat de kandidaten ook langer hun nieuwe job behouden.

Lees hier meer over onze aanpak naar kandidaten, bedrijven en over connectoren en experten.

Kandidaten


Interesse in een vacature als kandidaat?

Je zoekt een job of je werd door een van onze Connectoren ingelicht over een welbepaalde vacature en je wil hierop actief te solliciteren?
Perfect! Nohau helpt je graag verder een passende job te vinden, waarbij we discreet te werk gaan met respect voor uw privacy.

We zijn gespecialiseerd in functies binnen: Engineering, Productie, Supply Chain, Logistiek, Construction en Quality. Onze klanten bevinden zich grotendeels in de FMCG, voedingssector, technische sector, chemie en pharma in Vlaanderen en Brussel.

Belofte van Nohau

Zowel de klant als Nohau zullen met bijzondere discretie elke kandidatuur behandelen. Aan de klant wordt uitdrukkelijk de boodschap gegeven om vertrouwelijk met de contactgegevens van de kandidaten om te gaan.
Wij hebben een akkoord met onze klanten dat kandidaten steeds op de hoogte worden gehouden van hun kandidatuurstelling, ook indien je voor een welbepaalde vacature niet weerhouden wordt.

Spontaan solliciteren

Bedrijven


De oplossing van Nohau voor de werving en selectie binnen uw onderneming

Bent u zaakvoerder of verantwoordelijk voor het aanwervingsbeleid binnen uw onderneming, dan kan u op Nohau een beroep doen voor het snel vinden van de juiste medewerkers. Dat mensen het verschil maken in ondernemingen, is een bewering die heel veel HR-managers en bedrijfsleiders graag in de mond nemen. Wij zijn ervan overtuigd dat we, door onze specifieke aanpak, die verschilt met het gangbare aanbod op de HR-markt, er kunnen voor zorgen dat we de kandidaten kunnen aanreiken die echt het verschil maken.

Onze aanpak

Onze aanpak betekent dat elke kandidaat een dubbele extra screening ondergaat via een connector en een onafhankelijke expert.

Het is ons objectief om de vergoedingen budgetvriendelijk te houden, wat mede mogelijk gemaakt wordt door in ons eigen bedrijfsbeleid consequent een low-budgetfilosofie te hanteren.

Aanmelden als klant

Connectoren


Wat is een Connector?

Connectoren zijn mensen met een uitgebreid sociaal en professioneel netwerk. Zij stellen dit netwerk ter beschikking van Nohau,om zo te helpen openstaande vacatures in te vullen.
Een connector screent eerst zelf zijn netwerk en maakt de link tussen:
- kandidaten die actief op zoek zijn naar een nieuwe job of openstaan voor een nieuwe uitdaging
- de gevraagde competenties en/of ervaring nodig voor een bepaalde vacature

Een connector kan een, twee of meerdere kandidaten voordragen, die vervolgens gescreend worden door een expert.

Hoe word je een connector?

Iedereen kan connector worden, aangezien iedereen wel iemand kent die actief of passief op zoek is naar een nieuwe uitdaging. Ken je zo iemand in je netwerk, breng ons zeker in contact met deze persoon. Indien wij deze persoon effectief aan een nieuwe job kunnen helpen, word je hiervoor vergoed met een gepast bedrag.

Aanmelden als connector

Experten


Wat is een Expert?

Experten zijn vaklui met 10 of 15 jaar ervaring binnen een bepaald vakdomein die deel uitmaken van de pre-selectieprocedure van een kandidaat.

Experten gaan met ons de vacature interpreteren en begrijpen. Hierna zullen de kandidaten gescreend worden op de juiste competenties via een gesprek en/of testen.

Tenslotte wordt er een verslag (A4 pagina) gemaakt van het gesprek en indien positief wordt dit samen met de CV verstuurd naar de klant. Tenslotte krijgt elke expert een vergoeding voor elk gesprek dat hij voert.

Hoe word je een expert?

Iedereen die minimaal 10 jaar ervaring heeft binnen een bepaald vakdomein: engineering, productie, construction, quality, supply chain of logistiek kan een expert worden.
Iedereen die graag zijn expertise wil gebruiken om kandidaten hun ervaring te evalueren en vervolgens van het gesprek een kort verslag maken.

Aanmelden als expert